Termékek Menü

Falmatrica használati útmutató

Falmatrica felhelyezési segédlet

A felhelyezéshez mindössze egy simítóra, és egy üres falfelületre lesz szükség. Simítónak megteszi egy puha textilbe csavart kemény lap (például egy bankkártya) is.

A dekorációt három rétegen szállítjuk:  az egyik réteg a hordozó fólia, a második maga a minta, a harmadik (áttetsző) pedig az applikáló fólia, ami a felragasztásban segít majd.

Először is egy ronggyal le kell törölni a falat, ahová a fóliát tenni szeretnéd, mert poros, zsíros felületen nem ragad meg. Ezután esetleg ceruzával meg lehet jelölni, hogy hová kerüljön a matrica, nehogy ferdén tedd fel.

A matrica kétféleképpen is felrakható, az egyik módszer egyszerűbb, a másik viszont biztosabb, és szebb felhelyezést tesz lehetővé.
Az egyszerűbb módszer:

A mérések és a jelölések után egy sík felületen a fóliát terítsd ki úgy, hogy az átlátszó fóliával fedett felület legyen alul (papír felületét fogod látod). Az egész felületét a simító segítségével simítsd át, hogy mindenhol rátapadjon a hordozó fóliára. Így könnyedén le lehet húzni a hordozó (átlátászó) fóliát, majd a mintát az applikáló fóliával együtt a négy sarkánál fogva a falhoz kell illeszteni. Ezután a közepétől a széle felé haladva a simítóval rá kell simítani a falra.

A biztosabb módszer:

Itt is először a fólia hátoldalát kell végig simítani a simító segítségével. Csak a felső 10 cm-es sávban húzd le a hordozó fóliát, és csak ezt a felső 10 cm-t ragaszd a falra. Itt simítsd el, majd nyúlj a hordozó fólia mögé, húzd lejjebb, és itt is simítsd a falra a mintát (a simítás mindig középről a szélek felé történjen, hogy a levegő el tudjon távozni, és ne maradjanak buborékok a fólia alatt). Így szép aprólékosan (5-10 centinként) haladj egyre lejjebb, míg az egész minta a falra nem kerül.

Ezután le kell húzni a falról az applikáló fóliát. Ne derékszögben húzd (tehát ne a faltól elfelé), hanem inkább az ellentétes irányba (a fal síkjával megegyezően), így nem jön fel a matrica. Ha mégis feljönne, az applikálóval együtt vissza kell simítani a falra, majd újra lehúzni az applikáló fóliát, de csak lassan.

Ha ezzel végeztél, még egyszer simítsd át az egészet, és kész is!

(A felrakáskor keletkező gyűrődések hajszárítóval javítható. A fólia meglágyul így a gyűrődés kisimítható, kijavítható).